Kulturarrangementer

Book dit ophold allerede i dag!

Det bedste fyn kan tilbyde

Vestfyns nye kulturhus

GlamsBjergHus – det aktive hjerte i Glamsbjerg by. Navnet GlamsBjergHus er valgt med omhu. Vi er områdets nye kulturhus.

Arlette - en historie vi aldrig må glemme

Torsdag d. 28. oktober kl. 19:00- 21:00
Billetpris DKK 75,-

Den fransk fødte kvinde Arlette Andersen overlevede Auschwitz under Anden Verdenskrig. I dag er hun én af få direkte vidner til et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien – udryddelsen af seks millioner jøder og et ansigt på historien om Holocaust. Arlette overlevede ét års fangenskab i nazisternes værste dødslejr. Arlette flyttede i 1950´erne til Danmark, hvor hun blev dansk statsborger. Journalist og fotograf, Thomas Kvist Christiansen formidler Arlettes personlige historiske beretning. Han er forfatter til bogen om Arlette, Vi er her for at dø og instruktør på filmen En historie vi aldrig må glemme.
Tilmelding gennem AOF på tlf.
69160600

Øl og uskyld

Torsdag d. 30. september kl. 19:00-21:00
Billetpris DKK 170,- inkl. de øl Carsten serverer

Carsten er mest kendt for sin deltagelse i natholdets julekalender. Carsten har en enorm viden om øl og den vil han dele ud af. Carsten Berthelsen er foredragsholder og forfatter til ti bøger om verdens mest yndede drik: Øl. Han arrangerer ølsmagninger meget jævnligt: Mere end 100 om året på biblioteker, for firmaer og ølklubber.

International øldommer, bl.a. Brussels Beer Challenge, Austrian Beer Challenge, Birra Dell’Anno i Rimini og World Beer Awards i London.

Carsten er bestyrer af Natholdets Julekalender i kærligt samarbejde med Anders Breinholt (vært) og Søren Rasted (medvært).

Tilmelding gennem AOF på tlf. 69160600 eller på aofcenterodense.dk

De farlig kvinders ø

Foredraget (som var udsolgt) blev desværre aflyst pga. corona. Der kommer en ny dato snarest

Sprogø var engang et “naturligt fængsel” midt i Storebælt, hvor flere hundrede kvinder fra 1923 til 1961 blev isoleret og placeret på ubestemt tid.
Kvinder under “åndssvageforsorgen”, som det dengang hed. Kvinderne blev anset for at være seksuelt og moralsk fordærvet og dermed til fare for samfundet.

Foredraget belyser gennem tale og power-point et stykke spændende Danmarks-historie, og viser bl.a., at havde man EN GANG fået titlen “Sprogø-pige”, var man for altid stemplet som “en af dem”. En tankevækkende historie om mennesker, der set med samfundets øjne forblev tabere.

Flemming Rishøj er tidligere sognepræst i Gjesing kirke i Esbjerg.

Tidligere arrangementer

Torsdag d. 24. september var Palle Krabbe på besøg på GlamsBjergHus for at hylde hele Danmarks Benny Andersen

Vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor vi sad i små gruppe ved runde bord. Palle Krabbe underholdte med pianospil, sang, fortællinger om Benny Andersens liv og fællessang. Med humor, charme og et stort smil fik Palle Krabbe Pejsestuen til at emme af latter, hygge og rigtig god stemning.

Torsdag d. 27. august var der foredrag med Theresia fra Årgang 0 på GlamsBjergHus

Det blev en hyggelig aften med meget latter. Rachels mor Theresia fortalte om serien Årgang 0, om at medvirke i serien og hvorfor serien er så unik. Årgang 0 er Danmarks mest sete dokumentarserie, der har fulgt en række børn igennem de først år af det nye årtusind. Serien er blevet kaldt for dokumentarfilmens Matador, og fortæller en helt enestående Danmarkshistorie igennem helt almindelige menneskers liv. En morsom fortælling om at være almindelig dansker, som pludselig bliver kendt i hele Danmark.

Kunst på GlamsBjergHus

Farvepalet valgt af farvearkitekt Christian Lauritzen 
Alle farver i vores indgang, Gæstgiveriet, selskabslokaler og lejligheder er valgt af en dygtig farvearkitekt. På striberne her ser du alle de farver på stueetagen. Hver lejlighed er malet i to komplementære og klassiske farver. 

Oplev skiftende kunstudstillinger i Pejsestuen på GlamsBjergHus.

Kunst i selskabslokale Nord 
Her hænger to spændende kunstværker af Anne Marie Egemose Solen og Højen. Læs mere om værkerne her.

Kunst i Gæstgiveriet
Her hænger der smukke gamle fotografier af Glamsbjerg, både med og uden hotellet som motiv. Disse fotos er fundet og genoptrykt med hjælp fra Glamsbjerg Lokalhistorisk arkiv. 

Kunst i receptionen
Her hænger der bl.a. et rødt livshjul skabt af billedhuggeren Erik Brandt.

Kunst i lejlighederne
Her hænger der bl.a. et smukt blomstermaleri af kunstmaleren Einar Johansen og fine værker af den fynske kunstmaler Thorvald Petersen. Herudover hænger der i hver lejlighed fynske malerier af landskaber og blomster af ukendte kunstnere (allesammen hyggelige –  dog af svingende kvalitet :)).

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.