Vi glæder os til at se dig på GlamsBjergHus - med mundbind på!

Hold din ferie på GlamsBjergHus

Kulturarrangementer

Book dit ophold allerede i dag!

Det bedste fyn kan tilbyde

Vestfyns nye kulturhus

Støt op om dit lokale kulturhus

GlamsBjergHus – det aktive hjerte i Glamsbjerg by. Navnet GlamsBjergHus er valgt med omhu. Vi er områdets nye kulturhus. Kom på GlamsBjergHus for at opleve foredrag, koncerter, kunstudstillinger og andre aktiviteter fra strikkeklub til porcelænsmaling. 

Efterårets program: 

Kunstudstilling i Pejsestuen
Fra 1. oktober udstiller billedkunstner og singer/songwriter Mir Bredberg Weber. Mir har gennem de sidste 20 år solgt og udstillet løbende i USA og Danmark. Mir bor på Fyn. Læs mere om MIR.

AFLYST PGA. NYE COVID-19 RESTRIKTIONER 

JULEMARKED på GlamsBjergHus
lørdag d. 14. og søndag d. 15. november
kl. 10:00 – 16:00

Hold øje med vores Facebook side eller her på hjemmesiden for at se hvilke arrangementer, der kommer.

De farlige kvinders Ø - foredrag om Sprogø

UDSOLGT

Torsdag d. 29. oktober kl. 19:00

Sprogø var engang et “naturligt fængsel” midt i Storebælt, hvor flere hundrede kvinder fra 1923 til 1961 blev isoleret og placeret på ubestemt tid.

Kvinder under “åndssvageforsorgen”, som det dengang hed. Kvinderne blev anset for at være seksuelt og moralsk fordærvet og dermed til fare for samfundet.
Foredraget belyser gennem tale og power-point et stykke spændende Danmarks-historie, og viser bl.a., at havde man EN GANG fået titlen “Sprogø-pige”, var man for altid stemplet som “en af dem”.

En tankevækkende historie om mennesker, der set med samfundets øjne, forblev tabere.
Flemming Rishøj er tidligere sognepræst i Gjesing kirke i Esbjerg.

Kaffe og kage kan købes i forbindelse med foredraget. Pris DKK 50,- pr. person.

Du er velkommen til at spise først ved Torsdags langbord kl. 18:00 og høre foredraget bagefter. Kaffe og kage kan købes i forbindelse med foredraget. Læs mere om Torsdags langbord her.

Afsluttede arrangementer

Torsdag d. 27. august var der foredrag med Theresia fra Årgang 0 på GlamsBjergHus

Det blev en hyggelig aften med meget latter. Rachels mor Theresia fortalte om serien Årgang 0, om at medvirke i serien og hvorfor serien er så unik. Årgang 0 er Danmarks mest sete dokumentarserie, der har fulgt en række børn igennem de først år af det nye årtusind. Serien er blevet kaldt for dokumentarfilmens Matador, og fortæller en helt enestående Danmarkshistorie igennem helt almindelige menneskers liv. En morsom fortælling om at være almindelig dansker, som pludselig bliver kendt i hele Danmark.

Torsdag d. 24. september var Palle Krabbe på besøg på GlamsBjergHus for at hylde hele Danmarks Benny Andersen

Vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor vi sad i små gruppe ved runde bord. Palle Krabbe underholdte med pianospil, sang, fortællinger om Benny Andersens liv og fællessang. Med humor, charme og et stort smil fik Palle Krabbe Pejsestuen til at emme af latter, hygge og rigtig god stemning.

Kunst på GlamsBjergHus

Farvepalet valgt af farvearkitekt Christian Lauritzen
Alle farver i vores indgang, Restaurant, Café, Selskabslokaler og lejligheder er valgt af en dygtig farvearkitekt. På striberne her ser du alle de farver på stueetagen. Hver lejlighed er malet i to komplementære og klassiske farver.

Kunstudstilling og fernisering i Pejsestuen
Fra 1. oktober udstiller billedkunstner og singer/songwriter Mir Bredberg Weber. Mir har gennem de sidste 20 år solgt og udstillet løbende i USA og Danmark. Mir bor på Fyn. Læs mere om MIR.

Vi holder fernisering torsdag d. 22. oktober kl. 16:30 i Pejsestuen. I dagens anledning vil FAZE’N’MIR give en lille koncert. Duoen består af MIR og Henrik Faze Nybo. Få en forsmag på bandets musik her.
GlamsBjergHus er vært med et glas bobler.

På dagen kan du også opleve de andre kunstværker på GlamsBjergHus, bl.a. værker af Anne Marie Egemose og genoptryk af gamle fotos af Glamsbjerg fra Lokal historisk arkiv.

Oplev skiftende kunstudstillinger i Pejsestuen på GlamsBjergHus.

Kunst i selskabslokale Nord
Her hænger to spændende kunstværker af Anne Marie Egemose Solen og Højen. Læs mere om værkerne her.

Kunst i Restauranten
Her hænger der smukke gamle fotografier af Glamsbjerg, både med og uden hotellet som motiv. Disse fotos er fundet og genoptrykt med hjælp fra Glamsbjerg Lokalhistorisk arkiv.

Kunst i receptionen
Her hænger der bl.a. et rødt livshjul skabt af billedhuggeren Erik Brandt.

Kunst i lejlighederne
Her hænger der bl.a. et smukt blomstermaleri af kunstmaleren Einar Johansen og fine værker af den fynske kunstmaler Thorvald Petersen. Herudover hænger der i hver lejlighed fynske malerier af landskaber og blomster af ukendte kunstnere (allesammen hyggelige – dog af svingende kvalitet :)).

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.