Vi glæder os til at se dig på GlamsBjergHus - med mundbind på!

Hold din ferie på GlamsBjergHus

Kultur og fællesskab

Book dit ophold allerede i dag!

Det bedste fyn kan tilbyde

Nyd en kulturoplevelse på Vestfyns nye kulturhus

Støt op om dit lokale kulturhus

Navnet GlamsBjergHus er valgt med omhu. Vi er områdets nye kulturhus. Kom på GlamsBjergHus for at opleve foredrag, koncerter, kunstudstillinger og andre aktiviteter fra strikkeklub til porcelænsmaling. 

Efterårets program: 

Et musikalsk poetisk kurbad om Benny Andersen med Palle Krabbe
Torsdag d. 24. september kl. 19:00
KØB BILLET HER 
De farlige kvinders Ø – foredrag om Sprogø 
Torsdag d. 29. oktober kl. 19:00 
KØB BILLET HER 

JULEMARKED på GlamsBjergHus
lørdag d. 14. og søndag d. 15. november
kl. 10:00 – 16:00
Hele weekenden emmer GlamsBjergHus af jul. Hele GlamsBjergHus vil være pyntet med juletræ, julekugler og nisser. Julemarked med hjemmelavede ting. I vores Restaurant kan du nyde æbleskiver og gløgg. Elsker du julen lige så meget, som vi gør, så lad os starte julen sammen her. 

Hold øje med vores Facebook side eller her på hjemmesiden for at se hvilke arrangementer der kommer. 

De farlige kvinders Ø - foredrag om Sprogø

Torsdag d. 29. oktober kl. 19:00 

Sprogø var engang et “naturligt fængsel” midt i Storebælt, hvor flere hundrede kvinder fra 1923 til 1961 blev isoleret og placeret på ubestemt tid.

Kvinder under “åndssvageforsorgen”, som det dengang hed. Kvinderne blev anset for at være seksuelt og moralsk fordærvet og dermed til fare for samfundet.
Foredraget belyser gennem tale og power-point et stykke spændende Danmarks-historie, og viser bl.a., at havde man EN GANG fået  titlen “Sprogø-pige”, var man for altid stemplet som “en af dem”.

En tankevækkende historie om mennesker, der set med samfundets øjne, forblev tabere.
Flemming Rishøj er tidligere sognepræst i Gjesing kirke i Esbjerg.

Billetpris DKK 150,-
 
KØB BILLET HER

Kaffe og kage kan købes i forbindelse med foredraget. Pris DKK 50,- pr. person.
 
Du er velkommen til at spise først ved Torsdags langbord kl. 18:00 og høre foredraget bagefter. Kaffe og kage kan købes i forbindelse med foredraget. Læs mere om Torsdags langbord her

Koncerter

På GlamsBjergHus ved vi at musik og sang er godt for sjælen og humøret. Gode musikalske oplevelser er i støbeskeen for den kommende sæson. 

Glæd dig til Et musikalsk poetisk kurbad om Benny Andersen med Palle Krabbe på torsdag d. 24. september kl. 19:00.  Palle Krabbe er visesanger, spiller harmonika og kommer fra lokalområdet. 

En hyldest til Benny Andersen, digteren, som opnåede at se sig selv omtalt som nationalskjald og komponist med en særlig poetisk tone.

Bennys livsglæde, Bennys bankende hjerte, Bennys finurlige humor og ligefremme sprog, – alt sammen fremholdt i en stor buket sange, viser og fællessange med Danmarks visesanger Palle Krabbe piano – harmonika – sang.

Billetpris DKK 100,-

KØB BILLET HER 

Kaffe og kage kan købes i forbindelse med foredraget. Pris DKK 50,- pr. person.

Du er velkommen til at spise først ved Torsdags langbord kl. 18:00 og høre foredraget bagefter. Søren serverer Biksemad med rødbeder, spejlæg og rugbrødLæs mere om Torsdags langbord her

Afsluttede arrangementer

Torsdag d. 27. august var der foredrag med Theresia fra Årgang 0 på GlamsBjergHus

Det blev en hyggelig aften med meget latter. Rachels mor Theresia fortalte om serien Årgang 0, om at medvirke i serien og hvorfor serien er så unik. Årgang 0 er Danmarks mest sete dokumentarserie, der har fulgt en række børn igennem de først år af det nye årtusind. Serien er blevet kaldt for dokumentarfilmens Matador, og fortæller en helt enestående Danmarkshistorie igennem helt almindelige menneskers liv. En morsom fortælling om at være almindelig dansker, som pludselig bliver kendt i hele Danmark.

Kunst på GlamsBjergHus

Farvepalet valgt af farvearkitekt Christian Lauritzen 
Alle farver i vores indgang, Restaurant, Café, Selskabslokaler og lejligheder er valgt af en dygtig farvearkitekt. På striberne her ser du alle de farver på stueetagen. Hver lejlighed er malet i to komplementære og klassiske farver. 

Kunstudstilling i Pejsestuen
På Færøerne møder man får, uanset hvor man er. Den færøske kunstner Anita Køtlum Petersen maler personligheder og hylder de firbenede uldvæsener, der bebor hendes hjemland. A9ta – Anita Køtlum – maler moderne malerier med indtryk fra hjemlandet Færøerne men også fra Sydfyn, hvor hun har sin bopæl ved foden af Svanninge bakker.

Oplev skiftende kunstudstillinger i Pejsestuen på GlamsBjergHus.

Kunst i selskabslokale Nord 
Her hænger to spændende kunstværker af Anne Marie Egemose Solen og Højen. Læs mere om værkerne her.

Kunst i Restauranten
Her hænger der smukke gamle fotografier af Glamsbjerg, både med og uden hotellet som motiv. Disse fotos er fundet og genoptrykt med hjælp fra Glamsbjerg Lokalhistorisk arkiv. 

Kunst i receptionen
Her hænger der bl.a. et rødt livshjul skabt af billedhuggeren Erik Brandt.

Kunst i lejlighederne
Her hænger der bl.a. et smukt blomstermaleri af kunstmaleren Einar Johansen og fine værker af den fynske kunstmaler Thorvald Petersen. Herudover hænger der i hver lejlighed fynske malerier af landskaber og blomster af ukendte kunstnere (allesammen hyggelige –  dog af svingende kvalitet :)).

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.